fbpx

Intrebari si raspunsuri din WordPress: Unde se afla functions.php

Unde se afla fisierul functions.php in WordPress?

Pentru a modifica fisierul functions.php, ai nevoie de acces FTP. Poti folosi un client FTP cum ar fi FileZilla Client sau daca ai acces cPanel, poti folosi unealta File Manager. Trebuie sa navighezi pana ajungi la instalarea WordPress si apoi la directorul wp-content. Aici alege directorul themes si apoi tema activata pe site-ul tau WordPress. Aici ai fisierul functions.php. Daca folosesti o tema child, s-ar putea sa nu ai fisierul aici, dar poti sa il creezi. Daca nu te simti confortabil cu crearea fisierului, poti modifica fisierul din tema parinte.

Cum se poate face un anchor link catre o categorie de produse de pe aceeasi pagina?

Solutia este sa copiezi id-ul categoriei si sa il pui intr-un a href ca in exemplul de mai jos:

<a href="#id-ul-categoriei">

In functie de cum ai site-ul creat poti aborda si solutii mai atehnice. Daca ai site-ul in Elementor, poti folosi un element anchor. Mai exista si posibilitatea de a adauga la setarea de link a unui element link-ul paginii impreuna cu id-ul elementului. Id care trebuie pus la setarile avansate ale elementului unde vrei sa trimita link-ul.

Cum pot muta produsele in ordinea dorita WooCommerce?

Pentru a schimba ordinea produselor in paginile de arhiva/ categorii WooCommerce trebuie sa folosesti pluginul Rearrange Woocommerce Products. Cu drag and drop poti muta cum vrei produsele.

Cand accesez site-ul WordPress imi apare eroarea „Error establishing a database connection”, cum rezolv?

Trebuie sa modifici fisierul wp-config.php aflat in instalarea WordPress. Accesezi fisierul folosind un client FTP sau File Manager din cPanel. Verifica numele bazei de date, parola bazei de date, gazduirea si username-ul administratorului bazei de date. Acestea trebuie sa coincida cu baza de date creata si aflata in phpmyadmin.

Salutare un pack în română pentru WooCommerce sau modulul tradus ?

Pune WordPress-ul in limba romana din setari si atunci si WooCommerce va fi in romana.

Cand fac un nou articol cum selectez autorul inainte de publicare? Folosesc Classic Editor.

Optiunea pentru schimbarea unui articol se afla sub zona de creare articol atunci cand folosesti Classic Editor. Daca nu apare aceasta optiune, trebuie sa apesi pe Optiuni ecran aflat in partea de sus dreapta si sa bifezi Autor.

Cum pot ascunde butonul „Adauga in cos” din pagina de produs la un site facut in WooCommerce?

Sunt mai multe solutii la aceasta mica problema.

Prima solutie ar fi sa pui stocul la produsul respectiv pe 0. Nu uita sa activezi si administrarea de stocuri. Aceasta este solutia cea mai atehnica si directa.

A doua solutie ar fi sa folositi cod CSS pe care il adaugati in personalizatorul site-ului WordPress. Mai intai trebuie depistata selectorul butonul Adauga in cos. Asta inseamna ca dai click dreapta pe buton si alegi inspect element. Vei avea o noua fereastra deschisa in aceeasi pagina si va trebui sa navighezi prin codul HTML pana vezi ca se selecteaza butonul tau. Odata ce s-a selectat butonul, dai click dreapta si copiaza selectorul. Adauga selectorul in locul unde pui CSS-ul si apoi scrie urmatorul cod CSS:

{display:none !important;}

Ce fac cand primesc eroarea „A fost o eroare critica pe situl tau web. Pentru instructiuni, te rog verifica emailurile primite de administratorul sitului.” in WordPress?

Folosind File Manager din cPanel sau un client FTP  sau un plugin care poate accesa fisierele site-ului,  du-te la fisierul wp-config.php.  Fisierul se afla in radacina instalatiei WordPress. Aici verifica daca nu ai o linie de cod ca si

define( 'WP_DEBUG', false);

Daca ai schimba, false in true, daca nu ai scrie tu codul:

define( 'WP_DEBUG', true );

Apoi da refresh in WordPress unde ai eroarea, Aici vei da de detalii privind problema site-ului.

Pentru a rezolva problema, trebuie sa apelezi la un specialist caruia sa ii trimiti eroarea detaliata. Ne poti contacta oricand la 0749254501 sau la

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top