fbpx

Intrebari si raspunsuri din WordPress: Cum fac sa preia FB imaginea din articol

Cum fac sa preia Facebook imaginea corecta din articolul WordPress?

Pentru inceput trebuie sa pui o imagine reprezentativa. Daca folosesti editorul implicit din WordPress, denumit Gutenberg, sectiunea se afla in partea dreapta. Daca vezi ca Facebook nu preia corect aceasta imagine, poti sa fortezi preluarea. Instaleaza pluginul Yoast SEO. Sub zona unde scrii articolul ai o sectiune de la Yoast SEO. Alege Social si apoi la Previzualizare Facebook poti sa adaugi imaginea care trebuie sa fie preluata. Daca si acum ai probleme, verifica la Facebook Sharing Debugger sa fie corecta preluarea. Pune link-ul articolul si apasa Debug. Daca vezi ca nu preia corect, apasa butonul Scrape Again.

In final, daca vezi ca ai probleme, s-ar putea sa ai nevoie de o solutie personalizata. In cazul in care folosesti pluginul W3 Total Cache, trebuie sa il dezactivezi sau macar sa scoti optiunea GZIP.

Cum aranjez un formular in Contact Form 7?

Unul dintre cele mai folosite pluginuri pentru formulare de contact este Contact Form 7. Poti sa aranjezi stilul/ design-ul formularului cu cod CSS introdus in personalizatorul din WordPress. Nu uita de !important. Inafara de aceasta solutie tehnca, poti folosi una mai atehnica. Iti recomandam pluginurile Contact Form 7 Shortcode Enabler sau Column Shortcodes  care iti permit sa modifici mai usor formularul de contact.

Unde se afla optiunea de Scrolling Effect in Elementor?

Optiunea de Scrolling Effect este disponibila doar in Elementor Pro, nu si in versiunea gratuita.  Orice element pe care vrei sa il adaugi are in sectiune avansat si setarile pentru Scrolling Effect sub panoul Motion Effects.

Cum faceti un element sticky pe pagina cand dai scroll in Elementor Pro?

Un element poate fi facut sticky daca bifezi optiunea din setarile avansate, sub panoul Motion Effects.

O solutie pentru harta Romaniei pe judete?

Versiunea pe care noi am adoptat-o la un proiect a fost cea de la HTML5 Maps. Poti crea si mesaje personalizate pentru fiecare judet, dar si sa legi fiecare judet cu cate o pagina.

Ce pot face pentru a impiedica mesajele spam de pe Contact Form 7?

Trebuie sa instalezi un plugin de captcha compatibil cu Contact Form 7. Recomandam Recaptcha.

Ce program folositi pentru contabilizarea produselor din WooCommerce?

O varianta populara pentru contabilizarea produselor din WooCommerce care sa contina stoc, nume, cantitate, categorie si pret este Smartbill Gestiune. Puteti lega Smartbill Gestiune de programul de contabilitate Smartbill.

Stiti niste page template-uri „out of the box” pentru Elementor?

Poti sa folosesti template-urile implicite de la Elementor si Elementor Pro. Pe langa toate acestea, recomandam si template-urile gratuite de la Envato. Pentru acestea trebuie instalat pluginul Envato Elements.

Cum setez culoarea alba ca si fundal la site daca am Elementor?

In cazul in care ai Elementor instalat, ai o sectiune de setari globale unde poti sa modifici culorile si tipul fonturilor. Daca observi ca aceste modificari nu se aplica, atunci poti mergi in personalizatorul din WordPress si sa scrii codul CSS:

body {background-color: white !important;}

Nu uita ca Elementor are trei template-uri la dispozitie si anume Full Width, Canvas si Implicit. Poti sa te joci cu acestea, sa vezi care merge corect.

Hello, voi ce tools folositi pentru analiza site? SEO, speed, performanta etc ?

Pentru analiza completa si anume SEO, Viteza si Accesibilitate, recomandam Lighthouse. Este o unealta de la Google Chrome care te lasa sa testezi site-ul pe care te afli pentru Mobil sau desktop. Mai poti folosi si GTMetrix si PageSpeed Insights pentru viteza. Iar pentru SEO, poti sa folosesti SEO Power Suite.

As vrea sa fac un mic calculator pentru tarife in functie de greutate si KM

Noi am folosit Cost Calculator Builder pentru un proiect in care se calcula pretul construirii unei case in functie de anumiti parametri.

Cum pot traduce automat un site in mai multe limbi?

Pentru a crea un site multilingual intr-un mod automat si rapid, recomandam pluginul GT Translate. Acesta traduce permite si afisarea unui meniu cu stegulete pentru limbile care te intereseaza. Traducerea sa se bazeaza pe Google Translate.

Cum pot face un site in mai multe limbi?

Inafara de solutia prezentata la intrebarea anterioara, mai exista si posibilitatea unor traduceri personalizate si manuale folosind pluginul Polylang. La fel ca si GT Translate, permite afisarea unui meniu cu stegulete. Fiecare limba va avea propria sa parte din site. De exemplu, daca site-ul este in limba romana si este tradus in engleza, partea din engleza va fi in /en.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top