fbpx

Intrebari si raspunsuri din WordPress: Cautarea dupa atributele din produs

Dupa o lunga perioada de „pauza”, am revenit cu primul articol din seria de intrebari si raspunsuri pentru WordPress.  In acest tip de articol raspundem la intrebari pe care le primim. Puteti si voi trimite intrebari fie prin comentarii, la telefon, pe mail, pe Facebook sau oriunde altundeva.

Cum pot sa fac cautarea din site-ul WordPress sa caute si dupa atributele din produs? Mai exact dupa producator.

Solutia cea mai rapida este pluginul Ajax Search Lite, pe care il folosim si noi pe acest site. Chiar si versiunea Lite (gratuita) are puterea de a cauta dupa continutul site-ului si dupa cuvantul pe care il tastezi. De exemplu, daca scrii in cautare BMW, tot continutul care cuprinde BMW va fi afisat. Daca tu ai ca si atribut la un produs pus producatorul BMW atunci produsul va fi afisat in pagina de rezultate.

Ajax Search Lite poate fi setat astfel sa caute doar dupa anumiti parametri cum ar fi categorii de articole, tag-uri de articole. Aceasta setare poate ajuta si mai mult pentru o cautare specifica dupa atributele din produs.

Cu acest plugin poti sa redirectionezi persoana care cauta pe o alta pagina, personalizata, si nu cea implicita de WordPress.

Exista posibilitatea de a vedea cine este pe site și ce face?

Da, ai nevoie de o unealta online si anume HubSpot care face mult mai multe lucruri nu doar urmareste vizitatorii pe site.  Poti avea un chat pe site, dar poti chiar sa creezi un site.

Cum se pot face automat rubricile Upsells si Cross-selling din WooCommerce?

O solutie rapida nu exista. Trebuie una personalizata astfel incat sa fie legate produsele pe care le vrei si nu produse aleatorii.

O alternativa la completarea automata a acestor rubrici este pluginul Just-In-Time Sales Offers. Acest plugin te ajuta sa afisezi celui care adauga in cos un anumit produs, alte produse. La pagina de finalizare a comenzii, apare un popup cu alte produse care l-ar putea atrage pe cumparator. Poti tu sa setezi conditii. In plus, poti modifica si cantitate, dar si adauga cupoane de reducere.

Cum activez Elementor Pro?

Despre Elementor si Elementor Pro (versiunea platita) am mai scris prin paginile site-ului nostru. Elementor este un plugin pentru WordPress prin care poti construi un site avand aproape orice tema. Este independent de tema. Pe scurt, este un builder.

Odata ce ai cumparat Elementor Pro, il descarci de la producator. Apoi il incarci pe site-ul tau si il instalezi. Ultimii doi pasi sunt activarea si apoi conectarea din site-ul tau WordPress unde l-ai instalat cu contul tau de Elementor de pe site-ul producatorului. Daca ai cumparat pachetul Elementor Pro pentru 3 site-uri vei reusi sa activezi Elementor Pro doar pentru 3 site-uri. La fiecare site va trebui sa adaugi pluginul si sa il conectezi cu contul tau de pe site-ul producatorului. Daca vrei sa pui un al patrulea site, atunci trebuie sa renunti la unul dintre cele 3 pe care le-ai conectat deja.

Ce pluginuri  pentru WordPress de eficientizare folositi?

Cand spui eficientizare, spui performanta, corect? Pentru a micsora viteza de incarcare a unui site, noi recomandam doua pluginuri. In primul rand, trebuie sa stiti de Smush. Varianta gratuita te lasa sa modifici marimile imaginilor si sa comprimi 50 una dupa alta automat. Al doilea plugin este WP-Rocket. Acesta te ajuta la cache, la minificare, defer cod HTML, CSS si JS. Tot cu WP Rocket poti activa functia de lazy load pentru imagini si filmulete. Nu uita sa optimizezi si baza de date. In cazul in care gazduirea ta se afla pe un server Litespeed, poti folosi pluginul cu acelasi nume. Nu uita ca foarte mult conteaza si gazduirea la incarcarea site-ului. Noi colaboram cu cei de la Mxhost si suntem foarte multumiti de ei.

Ce plugin de wishlist pentru WooCommerce folositi?

Recomandam YITH WooCommerce Wishlist pentru wishlist-uri pentru magazinele online. Versiunea premium este mai stabila si vine cu mai multe setari si functii.

Cum pot traduce un plugin sau o tema WordPress?

No folosim Loco Translate pentru a traduce un plugin sau o tema WordPress. Trebuie sa fi atent pentru ca unele dintre ele au optiuni pentru traduceri. Altele au aceste optiuni in versiunea platita.

Nu recomandam folosirea pluginului Loco Translate pentru a crea site-uri multilinguale.

Ce plugin as avea nevoie pentru a oferii clientilor mei un admin separat?

Noi folosim si recomandam White Label CMS.  Poti scoate elemente din meniul de administrator din panoul de control WordPress. Poti si edita prima pagina din panou. Pluginul este compatibil si cu Elementor.

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top