fbpx

Intrebari si raspunsuri din WordPress: Cum fac back-up la magazinul meu online?

Cum fac back-up la un magazin online WooCommerce?

Back-up cel mai usor se face prin pluginul All in one Migration. Acest plugin iti permite, gratuit, sa salvezi toate fisierele site-ului tau impreuna cu baza sa de date. Daca doresti sa restabilesti salvarea poti folosi acelasi plugin. In cazul in care intampini erori sau atentionari cum ar fi ca salvarea este prea mare, ne poti contacta oricand la 0749254501 sau la

Cum pot pune Whatsapp pe site-ul meu?

Pentru a pune o bula pe care vizitatorul o apasa si iti scrie direct in Whatsapp ai nevoie de un plugin. Noi iti sugeram unul dintre urmatoarele pluginuri:

As vrea sa adaug sa se vada pe prima pagina produsele, cum fac?

Sunt mai multe optiuni, in functie de tema si de builder (daca folosesti). Cea mai rapida optiune este sa setezi pagina de magazin ca si pagina acasa. Poti face asta din setarile de afisare WordPress. O alta solutie este sa folosesti shortcode-uri create prin pluginuri sau direct prin WooComerce, iar ultima versiune este sa creezi pagina dorita intr-un builder care iti ofera exact elementul dorit pe care il tragi cu mouse-ul si il setezi cum vrei.

Vreau o solutie pentru o modalitate de rezervare gestionata din acelasi loc pentru dispozitivele Android si Windows

Iti sugeram o integrare pe site cu Google Calendar care functioneaza si pe telefon ca si aplicatie separata si care se sincronizeaza cu Gmail si care se poate sincroniza cu Calendarul Microsoft/ Outlook de pe calculatoarele cu Windows 10 prin acelasi cont de Gmail mentionat anterior.

Poti folosi orice plugin care are aceasta integrare. Nu credem ca exista solutie mai buna decat ce am prezentat mai sus. Solutie gratuita care se sincronizeaza intre mai multe dispozitive si primesti si mail atat tu, cat si clientii tai inainte de rezervarea propriu-zisa.

O solutie/plugin pentru un produs care are mai multe moduri de ambalare(greutate). Sa permita selectia si schimba si pretul?

Foloseste solutia deja implementata in WooCommerce si disponibila la fiecare produs prin atribute si variatii. Ma intai trebuie sa faci colectia de atribute si atributele tot in WooCommerce, in sectiunea Produse. Apoi intri pe fiecare produs pe care vrei o variatie de pret conform greutate si alegi toate atributele potrivite. Nu uita sa bifezi ca vrei atributele sa fie disponibile si pentru variatii. Foloseste apoi variatiile conform dorintelor tale. Poti sa scrii pretul, greutatea si alte insusiri la fiecare variatie. Poti si sa asezi variatiile cum doresti.

Am o problema cu rotunjirea pretului in euro. Produsele cu preturi setate, 4.60 , imi afiseaza 4.59, sau 5.80 la 5.79.

Pentru a afisa corect pretul, in cazul tau, trebuie sa setezi de la optiunile WooCommerce, ca pretul sa fie cu doua zecimale.

In Elementor, care ar fi cea mai buna optiune de introducere a imaginilor la aceeasi dimensiune sau pozitionare?

Pentru alinierea: ai solutia sa pui padding fiecarui button in parte conform dimensiunilor imaginii sau in css global in care la imagini pui acelasi height si atunci butoanele se aseaza frumos. In legatura cu imaginile nu poti sa le faci ok pentru ca (banuiesc) imaginile au dimensiuni diferite.

Am eroarea Parse error pe site-ul WordPress. Ce sa fac?

La finalul erorii poti sa vezi exact numele unui plugin sau a unei teme care a generat aceasta eroare. Cum nu mai ai acces la panoul de control WordPress. Poti sa te loghezi in cPanel si sa intri cu File Manager (sau direct cu un client FTP). Du-te la instalatia WordPress si apoi la wp-content. Intra pe acest director si alege fie directorul plugins daca problema e de la un plugins, fie themes daca problema e o tema. Redenumeste directorul pluginului sau a temei care iti face probleme. Poti sa ii dai orice nume cu click dreapta si apoi rename. Acum vei avea acces la panoul WordPress. Indicat este sa cauti o alternativa la pluginul respectiv si sa nu il mai folosesti decat daca apare cumva o actualizare a sa care sa repare problema.

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top